အာလူးပူတင္းဖုတ္နည္း
(ဗန္းႀကီးတစ္ဗန္းစာ အေရအတြက္)
အာလူး ၁ါ
ဂ်ံဳမႈန္႕ ၃၀ ါး
သၾကား ၅၀ ါး
ႏို႕ဆီ ၂ ဗူး
ၾကက္ဥ 10 လံုး
ငွက္ေပ်ာ္ဖီးၾကမ္း 1 ဖီး
အုန္းသီး 2 လံုး
ေထာပတ္ ၅ ါး
ပဲဆီ ၁၀ ါး
ဆားအနည္းငယ္
ဒါကေတာ့ အဆိမ္႔အရသာ အာလူးရဲ႕အရသာေပၚလြင္ေအာင္ေပါ႕
အခ်ိဳႀကိဳက္ရင္သၾကားပိုထည္႕ပါ
ပထမဆံုး အာလူးကိုႏႈးေနေအာင္ျပဳတ္
ျပဳတ္ၿပီးသားအာလူးကိုအခြံသင္ၿပီးျခစ္ထား ေထာင္းရင္လည္းရတယ္
ျခစ္ၿပီးသားအုန္းသီးကိုအရည္သတ္သတ္မညွစ္ပဲ
ဒီတိုင္းျခစ္ၿပီးသားအတိုင္းထည္႕
ၿပီးရင္ငွက္ေပ်ာသီးကိုအခြံႏႊာၿပီးထည္႕
အေပၚမွာေရးထားတဲ႔ပစ္စည္းေတြကိုဗန္းတစ္ဗန္းထဲကိုအကုန္ထည္႕
အားလံုးကိုသမသြားေအာင္ ပိုင္ပိုင္ႏိုင္ႏိုင္နယ္ပါ (ႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါ)
မႏွံ႕ရင္အရသာမေကာင္းေတာ႔ဘူး
အားလံုးႏွံ႕ေအာင္နယ္ၿပီးသြားရင္စပ်စ္ေျခာက္ေလးေတြကို ျမဳပ္ေအာင္ေနရာအႏွံ႕ထည္႕ စပ်စ္ေျခာက္ထည္႕ၿပီးသြားေတာ႔မွ ဘိတ္ေစ႕ကိုအေပၚကေနႏွံ႕ေအာင္ျဖဴး
အားလံုးၿပီးသြားရင္ အထက္မီး ေအာက္မီးနဲ႕ဖုတ္မယ္
မီးကမွ်ဖို႕လိုတယ္ပါတယ္
အေပၚမီးကအုန္းခြံမီးထည္႕ရင္ေကာင္းတယ္
မီးကအရမး္ေတာက္လြန္းအားႀကီးရင္လည္းမေကာင္းဘူး
အေနေတာ္ေလးေပါ႕
မီးဖိုေပၚစတင္တဲ႔အခ်ိန္ကစလို႕45 မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္အိုးကိုခ်လို႕ရပါၿပီ ။
Monday, May 24, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment