Monday, May 24, 2010

ၾကက္သားပလာတာခ်က္နည္း

ပလာတာ အခ်ပ္ ၆၀
ၾကက္ ၁ါ ၅၀ ါး
ဆီ ၃၀ါး
ကုလားပဲ ၅၀ါး
ပဲမႈန္႔ ၅ါး
အာလူး ၅၀ါး
ဂ်င္း ၅ါး
သြံျဖဴ ၁၀ါး
သြံနီ ၂၅ါး
ျငဴပ္ဆီ ၅ါး
မဆလာ အေသး ၅ ထုတ္


ကုလားပဲကိုႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီးေခ်ထားပါ
အာလူးကိုျပဳတ္ၿပိးအခြံႏႊာ ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
ၾကက္သားအေနေတာ္တံုးၿပီးသားကိုေရစင္ေအာင္ေဆး ၿပီး အခ်ိဳမႈန္႔ ၁၀ါး ၊ ဆား ၂က်ုပ္ခြဲသား ၊ ငံျပာရည္ သင္႔တင္႔ရံုထည္႔ ႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါ
ဂ်င္း၊ ၾကက္သြံျဖဴ ၊ ၾကက္သြံနီတို႕ကိုေထာင္းၿပီး ၾကက္သားထဲကိုထပ္ထည္႔ၿပီးႏွ႔ံေအာင္နယ္ပါ
ျငဳပ္ဆီ ႏွင္႔ဆီထည္႔ၿပီး မဆလာ သင္႔တင္႔ရံုထည္႔ၿပီးမီးဖိုေပၚတင္ပါ ေရအနည္ငယ္ထည္႔ၿပီးခ်က္ပါ
၅မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္တစ္ခါႏွစ္ခါေမႊေပးပါ
ဆီျပန္လာတဲ႔အခါ ပဲမႈန္႔ ၅ါးေရေဖ်ာ္ၿပီး ကုလားပဲၿပဳတ္ေခ်ထားတာကိုထည္႔ၿပီးေရာေမႊပါ
အာလူးၿပဳတ္ၿပီးသားထည္႔ပါ
ေရကိုဟင္းခ်က္ၿပီးသားအေပၚ လက္၅ လံုးခန္႔ထည္႔ပါ
ေရဆူလွ်င္အေပါ႔အငန္ၿမည္းပါ
ေလးလွ်င္ေရထည္႕ပါ ေပါ႔လွ်င္ဆားထပ္ထည္႔ပါ အခ်ိဳလိုလွ်င္အခ်ိဳမႈန္႔ခပ္ပါ
ဟင္းရည္ကိုမပ်စ္မက်ဲထားပါ
က်က္လ်င္မဆလာ နည္းနည္းထပ္ထည္႕ၿပီး ေရပြက္ပြက္ဆူလွ်င္ ဟင္းက်က္ပါၿပီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေနေတာ္လီွးပါ
နံနံပင္ ကာလီသီးညွပ္ပါ
ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားပါ ( ၿပီးလွ်င္ လိုသလိုထည့္ကာ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ)

No comments:

Post a Comment